Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Berita Hari Ini’ Category

Assalamualaikum…

Segala puji untuk Allah atas segala kurniaanNya yang takkan mungkin habis ditulis walau selaut tinta diguna,walau berjuta entry ditulis.

Tahun 2008 menyaksikan kebobrokan  sistem economy yang sedia ada yang mula tertonjol satu persatu dengan amat jelas.  Ana bukanlah reti sangat nak cerita bab economy yang sungguh complicated  ini so insyaAllah kali ni ana nak share sedikit satu video yg menarik dan informative untuk kite mempelajari serba sedikit tentang crisis economy yg melanda dunia sekarang ni. Harap bermanfaat.

p/s:  may be lepas ni kene buat satu short course economy pulak…sape nak join???

Advertisements

Read Full Post »

palestine

– KLIK FOTO DAN ZOOM IN –

Read Full Post »

“Biskut ni boleh beli tak Reen?” aku bertanya sambil mengangkat sebungkus biskut jenama Fox, menunjukkannya pada Azreen dan Liya yg berdiri lebih kurang 4 meter jauh dari ku.

coke1“Hmm.. boleh rasanya.” Reen menjawab namun gayanya kurang pasti. “Nak pastikan bacalah belakang dia.” Azreen menyambung dgn cadangan supaya aku membaca catatan pada belakang bungkusan biskut tersebut. Sudah menjadi kebiasaan kami apabila berbelanja, berhati-hati agar tak terbeli barangan Israel atau jenama-jenama yang menyumbang kepada musuh Islam itu. Aku teringat lagi pesanan kakak usrah kami semasa kami tahun 2 di Ireland ini, “Bayangkan kalau kita beli sebotol Coca Cola tu seolah-olahnya kita sponsor sebutir peluru Israeli untuk menembus tubuh kanak-kanak saudara kita di Palestin sana. Dahlah kita hanya mampu doakan je diorang, itupun kita selalu lupa untuk doakan. Lepas tu tergamak ke agaknya nak sokong pulak si penjahat-penjahat tu membedil budak-budak tak berdosa tu? Kita pun geng penjahat jugak lah.”
(more…)

Read Full Post »

-KLIK FOTO UTK ZOOM IN-

Sumber: Harian Metro dan Berita Harian

p/s mohon maaf sekiranya ada beberapa entry yg tidak berapa enak di baca… tetapi begitulah teruk dan dahsyatnya rencah dan suasana masyarakat pada hari ini yg perlu kita kenal dan faham tidak kira di mana-mana, Malaysia, India, Eropah etc… so, apa yg perlu kita semua lakukan utk perbaiki keadaan ini??? mari kita fikirkan bersama…

Read Full Post »

-KLIK FOTO UTK ZOOM IN-

Sumber: Harian Metro dan Berita Harian

Read Full Post »

-KLIK FOTO UTK ZOOM IN-

Sumber: Harian Metro dan Berita Harian

Read Full Post »