Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2008

pal-634-x-839.jpg
klik foto dan zoom in

Assalamualaikum,

Kepada sesiapa yang berminat untuk membaca ebook “Basic Facts About The Middle East Conflict” bolehlah mendownload ebook tersebut di ruangan box sebelah kanan webpage ini… Maklumat lanjut tentang bagaimana untuk mendownload ebook ini boleh didapati di page File Box…

SELAMAT MEMBACA 😀

Advertisements

Read Full Post »

mat_mengumpat01.jpg
klik foto dan zoom in

 

Definisi Ghibah:

Menyebutkan sifat seseorang dengan sebutan yang tidak dia sukai sekiranya dia mendengarnya (sama ada tentang keluarganya, nasabnya, hartanya, binatang ternakannya dan lain-lain)

-Memberi perumpamaan, memperli turut termasuk dalam hal tersebut kerana ia dikira seperti hendak memberi penegasan atau memudahkan perkara itu mudah untuk difahami

-Orang yang mendengarnya turut dikategorikan sebagai orang yang bersekutu dengan yang berbuat ghibah kerana dia menyukainya dan mengalakkan untuk terus mendengar.

Dalil pembuktian (more…)

Read Full Post »

gardener.jpg

I have this childhood story that i want to share with all u readers..

Maybe u have heard of it, but still it brings me unexplained feelings of hopes whenever i remembered this one particular story…

One beautiful morning (more…)

Read Full Post »

msm.jpg

Kuliah Online – Fiqh Luar Negara
Majlis Syura Muslimun UK & Eire

27th January 2008

“Fiqh Luar Negara

Bersama Ustaz Erfino

Sunday at 9.10pm EIRE time

Speaker: Ustaz Erfino

Language: Malay (more…)

Read Full Post »

Kaknab: Exam Oh Exam!

kaknab.jpg

Assalamualaikum warga Cork semua… sihat tak??? Risau Kaknab sekarang dibuatnya… Dengar-dengar cerita, ramai yang tengah tension-tension sekarang nih??? Musim examlah katakan 😀 … cool-cool… rileks… jangan mengelabah sangat… nanti susah plak bende yg kita baca tuh nak melekat kat otak.. study tuh, study lah jugak… tapi jangan plak sampai kesihatan pun terganggu… masalah nanti… takut plak melarat-larat sampai kat dewan exam…

Akhirnya… (more…)

Read Full Post »

Tangisan Itu…

Tangisan itu..

Tangisan pertama di dunia..

Melahirkan rasa gembira buat yang hadir..

Rasa takjub kepada yang menciptanya..

Tangisan itu…

Kudus..penuh keluhuran..suci dalam sifat fitrah yang disisipkan..

Menanti…siapa yang akan mewarnai kesucian fitrah itu..

Kerlipan pertama…

Aduhai..mempersona sesiapa sahaja yang memandangnya..

Luhur sekali..mengharap dikasihani dan disayangi..

Mendamba didikan dan perhatian..

Indahnya andai Islam jadi pilihan..

Jiwa putih bersih..

Hendak aku hiasi dengan kefahaman..

Gilap ia dengan nuur..

Hidayah..berkunjunglah..

Tangisan pertama..

di dunia..

Tangisan terakhir..

andai terlepas peluang..

pasti di depan PenciptaNya nanti..

Qurratu’Ain @ Jannah

O n G mood

Read Full Post »

pales.jpg

UTUSAN MALAYSIA
25/01/2008 7:13pm

RAFAH 25 Jan. _ Pasukan keselamatan Mesir hari ini mula menghalau pulang penduduk Palestin yang merentasi sempadan dengan Mesir dengan menggunakan meriam (more…)

Read Full Post »

Older Posts »